WMO vervoer

 

Voor wie is het Wmo-vervoer?

 

Het Wmo-vervoer is bedoeld voor inwoners van Zeeuws-Vlaanderen die op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente een indicatie hebben gekregen.

 

Om in aanmerking te komen voor een indicatie Wmo-vervoer geldt, dat aangetoond moet worden dat iemand op grond van aantoonbare beperkingen op grond van ziekte of gebrek niet kan reizen met het openbaar vervoer of het  OV op grond hiervan niet kan bereiken.   

Om dit vast te stellen, zal in de meeste gevallen een medisch onderzoek door een onafhankelijk arts plaatsvinden.

Meer informatie hierover kunt u verkrijgen bij het Wmo-loket van uw gemeente.

Hoe werkt dit Wmo-vervoer?

Als u via de gemeente een indicatie voor het Wmo-vervoer heeft ontvangen kunt u gebruik maken van Taxicom. Via de telefoonnummers van de vervoerders die het Taxicom-vervoer uitvoeren of via de website kunt u minimaal een uur (liever eerder) van te voren een rit boeken (in West Zeeuws-Vlaanderen tot uiterlijk 20.00 uur).

Reizen met Taxicom is mogelijk

- van 7.00 en 23.00 uur maandag tot en met donderdag

- van 8.00 uur tot 24.00 uur vrijdag en zaterdag 

- van 8.00 uur tot 23.00 uur op zondag (en wettelijke feestdagen)

  

De laatste rit begint uiterlijk om 24.00 uur en moet uiterlijk om 01.00 uur uitgevoerd zijn. De diensten op de door het rijk erkende feestdagen zijn gelijk aan de zondagsdienst. Tweede Paasdag en tweede Pinksterdag gelden niet als wettelijke feestdagen. Op oudejaarsavond wordt er na 22.00 uur geen vervoer meer aangeboden.

 

Per jaar mag u met Taxicom maximaal de aan u toegekende zones reizen. Dit kan varieren tussen de 0 en 900 zones). 

Het vertrek-of eindpunt van de rit moet binnen Zeeuws-Vlaanderen liggen.

 

Het vervoergebied omvat het grondgebied van geheel Zeeuws-Vlaanderen tot aan station Goes en het gebied in België tot aan de denkbeeldige lijn Antwerpen (ten westen van de Schelde), Gent, Brugge. Indien u twijfelt of een bestemming nog in het vervoersgebied ligt overleg dan eerst met de telefoniste bij het reserveren van de rit.

U kunt alleen een rit bestellen wanneer het vertrek- of bestemmingsadres in Zeeuws-Vlaanderen ligt.

Wilt u buiten het vervoergebied reizen dan is er een mogelijkheid om uw reis via het bovenregionale vervoerssysteem VALYS te regelen (tel. 0900-9630 of via http://www.valys.nl ).

 

Als Wmo-pashouder mag er per rit maximaal 1 persoon met u meereizen. De meereizende betaalt een aangepast tarief (voor tarievenlijst klik hier)

Indien begeleiding tijdens de rit noodzakelijk is, moet er een medisch begeleider meereizen. In de gemeenten Hulst en Sluis reist deze begeleider voor € 0,95 per zone. In de gemeente Terneuzen reist deze medische begeleider gratis mee. Hiervoor is wel een extra indicatie nodig. Deze kunt u bij de gemeente aanvragen

 

 

Wat kost Wmo-vervoer

 

Om gebruik te kunnen maken van het WMO-vervoer heeft u een vervoerspas nodig van uw gemeente.

Voor een rit betaalt u naast een opstapzone van € 1,20, € 0,95  per zone. De gemeente bepaalt hoeveel zones u maximaal per jaar mag reizen. 

 

Wat moet u verder nog weten?

Voor het reizen met Taxicom gelden een aantal algemene regels, bedoeld om de veiligheid en het reiscomfort van u en uw medereizigers te garanderen. Klik hier voor een overzicht van de algemene regels.  Deze zijn onverminderd van toepassing op het WMO-vervoer

Taxi
Zeeuws-Vlaanderen
(Terneuzen)
088 2358010
Regiotaxi
Zeeuws-Vlaanderen
(Breskens)
0117 381551